Titta vad jag hittade

Kikade igenom "mitt" sy-forum idag, något jag inte gjort på väldigt länge, och hittade något väldigt spännande. Som alltid gick jag specifikt in på avdelningen för korsetter(jag ja är en sy-nörd) och där hade någon postat  en länk till en blogg. Bloggen handlar om en kvinna som har som mål att sy alla korsetter ur Nora Waugh's bok "Corsets and crinolines." Den boken kan man bara älska så givetvis var jag tvungen att kika på bloggen.

Bara av banneret börjar jag gilla bloggen och när jag tittar vidare blir det bara bättre och bättre. Hon verkar ha sytt ett par stycken än så länge, själv har jag sytt en modell nio gånger och en annan modell halvfärdigt. Det ska bli skoj att se om hon gjort samma som jag och hur hon löste det. Jag har redan, efter att ha läst om en korsett, hittat tips som jag gillar och kommer tänka på i framtiden och även sett saker jag aldrig skulle göra på samma sätt.

Men en sak är säker, jag kommer att följa hennes blogg med intresse. Kanske kommer jag att söka göra en liknande blogg om boken "The evolution of Fashion" av Hill & Bucknell, någon gång. Från medeltiden till är 1900 ser kläderna delikata ut och det finns alltid en outfit för kvinnor och en för männ för varje år, i boken. Men det blir nog ett framtida eller ett långtida projekt vid sidan av allt annat som vill sys. Nu har jag i alla fall fått inspiration och det är en nyckel till framgång, eller hur?Tyger och... tårta?

Det va kostymrep nu i helgen men en Malin var för trötter efter så mycket jobb så hon stannade hemma. Imorgon blr det full fart igen, jag ska sy färdigt några gördlar och näsdukar till showboys. Gördlarna blir riktigt snygga, vilket gör jobbet mycket kul.

Jag hoppas hinna med lite hemliga projekt också den här veckan och kanske titta på tyg till sänghimmel. Jag har hittat en rätt så prisvärd organza i rött med lite svart skiftning så den blir lite mörkare. Det kan vara snyggt, undrar bara om den kanske glänser lite för mycket metalliskt. Organza är alltså ett mycket skirt tyg som är halvtransparent. Just den här är sydd i två färger, som sagt, dominant rött med lite svart i. Jag funderar på att söka hitta en chokladbrun organza att kombinera med eller kanske något orange-gul aktigt att bryta upp med. Alternativt ska jag kika efter chiffong, det tror jag kan bli snyggast egentligen.

Vill bara säga att vi är i slutet av September! Lite för att konstatera för mig själv att det verkligen är så, augusti for förbi fort så fort och nu är det nästan jul. Nästan :) Imorgon ska jag spela rollspel igen. Juha's eget, det ska bli skoj och nästa måndag så blir det nog ett möte angående shadowrun. Funderade på att spela troll men det blir nog en alv ändå, de är ju så fina och 2,5 meters trollen va tydligen inte så bra på att smyga. På tisdag ska jag bli ett år äldre på en gång också, undrar om jag får glasstårta då?

Höst och 20-tal

Nu kryper hösten upp på oss! Det är så härligt tycker jag. Idag står regnet som spön i backen och jag har vart och tvättat, flera vändor blev det, och handlat. Det var riktigt skönt. Jag älskar regn och höst, det är magiskt. Här är en bit av höstsolen, den står mycket lägre nu på mornarna än i våras.Jag har också sytt lite mer, på jobbet och hemma. Här är lite bilder på charleston klänningarna. Två av tolv är helt färdiga(jag ska bara klippa snibbarna på satinbanden till rosetten). Det ser lite snett ut, jag vet, men det är för att dockan inte ser likadan ut i kroppen som riktiga människor gör. Det kommer se bra ut på scenen, jag lovar =) De ska ha en bh med glitter och fransar på under. Ringningen går ungefär till midjan i fram och lite högre i bak.
Hej då säger stora fet-spindeln jag såg på väg till jobbet idag. Synd att man inte kan ta bättra kort på spindelnät med mobilkamera, de är ju så vackra.


RSS 2.0