Massor av bruna hjärtan

Varför blir det dubbelpostat hela tiden? Å ja, vad e en bal på slottet... Men du som läser det här, om jag har skrivit samma sak två gånger som kommentar på din blogg, ha översikt med mig och min dumma dator då är du snäll. Och om du inte kan ha det, ät mer pepparkakor! Jag har i alla fall ätit hur många pepparkakor som helst under december, fast ändå inte fullt så många som min man har ätit, han är ett riktigt pepparkaksmonster och nu håller han på att lära mig att bli likadan.

GW är juligt

Nej det blev inget av min fundering att åka iväg tidigare än Döden för att sy på min korsett. Det förefaller sig vara så, fortfarande, att jag inte är någon morgonpigg person. Jag tror jag ska satsa på eftermiddagar till att träna, sy på mina grejer och göra andra sådana projekt som man inte gör på "jobbet". Men inte den här eftermiddagen, den är helig, liksom helgen och kanske hela nästa vecka också.

Jag tror att det komer spelas mycket Guild Wars under julen, inte kommer vi städa och packa överdrivet mycket i alla fall nu när vi har chansen att ta det lugnt. Igår så hjälpte vi en guildie(en i vårt gille) att klara av ett mission(en speciell bana som för storyn vidare) och det var riktigt kul. Sedan hjälpte han oss med ett mission som vi behövde. För det mesta spelar jag min krigare men igår spelade jag lite dervish också, det är en gubbe som slåss i närstrid med en lie och som använder magi för att bättra på sin rustning, snabbhet och för att sprida conditions(t.e.x bleeding, cripple, burning) och göra snabb skada. Jag gillar mest att spela närstridsgubbar och det är lite kul att spela lieman ibland, fast än de är lite långsamma av sig.Med det så säger min Warrior(krigare) God Jul och Gott Nytt år, vi ses på andra sidan eller kanske i the Underworld ;)

Idéer, tankar och lite om julen

Nu så! Jag blev faktiskt bättre och bättre under dagen, behövde bara få i mig lite blåbärssoppa, vätske ersättning och vitt bröd sen så var det åka av. Idag har jag lämnat ut kläder till fem personer som ska ha personalfest ikväll. Det är så roligt att hjälpa folk som är så positiva och fulla med energi och när det dessutom handlar om kläder, paljetter och fjädrar så blir jag extra glad. Jag blev bra sugen på att prova ett par cancan skor när kunderna utbrast att gu' så sköna de var, kanske får jag tid att göra det imorgon.

Jag har också skissat lite på mammas avslutningsklänning och har bestämmt mig vad jag tycker att hon ska ha, nu är det bara upp till henne att tycka likadant. Men faktiskt ska det bli jättekul att sy en klänning till henne hur hon än vill att den ska se ut och då får jag ju träffa henne också, nått som händer alldeles för sällan.

Sen var det Julen också. Vad fort den kommer i år, jag har inte köpt eller ens tänkt på julklappar så vi får se hur det blir med det.  Någon gran eller något julpynt blir det inte i år i alla fall, varken jag eller mannen min är så sugen på det, speciellt eftersom det ska vara städat för inspektion av lägenheten den 13 januari. Julskinka blir det i alla fall för det fick gubben i paket från jobbet och det ska bli gott.

Nu längtar jag till imorgon eftermiddag för då blir jag och Juha lediga och kan spendera helgen tillsammans och göra precis vad vi vill. Till imorgon förmiddag har jag en fundering om att åka tidigt till praktiken, runt 5.00 si sådär, för att sy på min korsett och sluta lite tidigare på dagen med gott samvete. Vi får se, men just nu ska jag ägna mig åt den här kvällen.

Vad som händer

Idag är en sådan där dag då jag vill krypa upp i soffan och titta på de tre musketörerna tills Juha kommer hem. När man mår lite sisådär önskar man att man inte va tvungen att åka buss och framförallt att inte va tvungen att vara social, trevlig och uppåt. Men klockan två idag kommer det två pojkar från De Geer till Syan för att hämta kavajer och slipsar som de ska hyra och jag måste se över den ena, en vit, för att se om man kan få bort lite fläckar på den innan de kommer.

Men har man lovat något så ska man hålla det och näst efter det man har lovat sin man så är kunder viktigast att hålla nöjda och glada, annars får man aldrig några pengar. I arbetssammanhang ska man framgå som proffesionell, säker i det man gör och positiv, då blir upplevelsen bäst för både en själv och kunden och arbetsgivaren(om man har någon). Jag hoppas jag kan göra det idag, fake-a brukar ju gå en stund i alla fall även om det är tråkigt att det ska behöva vara så.Men det händer inte bara dåliga saker. Igår, när jag väl kom iväg till praktiken, så fick jag en massa saker gjorda. Vi flyttade bord och stolar, dukade upp till fest (70 champangeglas den här gången fast gästerna var 68, såg bättre ut tycker jag) och satte upp draperier av vita boor på sidorna av scenen. Jag hann även med att ta hand om tre andra kunder, också från De Geer, som ville hyra schlager kläder. Lite extra service fick en av kvinnorna då hon glömde sin stegräknare och fick komma och hämta den sen, efter att jag hade gått med den i några trappor och ökat på stegen.Jag är sugen på att sy också men orkar inte riktigt när jag mår så här. Igår ringde det en potentiell kund som vill ha en två kvartsärmad bolero gjord av svarta fjäderboor och om det blir aktuellt så ska det bli intressant att sy en sådan. Jag har också det röda tyget jag klippte ut förra veckan som jag ska sy en tunika av. Jag tror att jag har bestämmt mig nu för vad slags ärmar den ska ha. Sedan så ringde mamsen igår och hon vill ju att jag ska sy en avslutningsklänning till henne till när hon slutar sjuksköterske-utbildningen i mitten av januari. Och så har vi ju Tjadden revyn och alla kläder som kommer att behövas ändras på där. Förhoppningsvis så sitter killarnas kläder bra redan. Som jag tror så kanske jag får ta in i ryggen på en väst eller två och ändra längden på byxbenen, men jag hoppas att det är så lite som möjligt så att vi hinner med. Annars får jag väl helt enkelt jobba lite extra på helgen också, om jag är frisk då, så att det blir klart.

En snabbis innan jobbet

Nu sitter jag framför datorn igen, det vill sig inte bättre. Min plan var idag att gå upp klockan sju, äta frukost och åka iväg till gymmet en stund för att cykla och gå lite grand. Men min evigt morgonprotesterande mage höll inte med mig. Det är som att vara tillbaks till gymnasiet igen när man gick upp klockan sex och åkte iväg utan frukost för att man mådde illa. Jag hoppas det blir bättre snart och det tror jag också för jag tog en Pepsid Duo, en tuggtablett som egentligen är mot sura uppstötningar men som även är bra på att lugna magen.

I övrigt så längtar jag tills klockan blir sex på kvällen för då får jag åka hem från praktiken till min gubbe. Vi gick upp halv fem idag för att han skulle till jobbet. Och på tal om det så måste jag åka till praktiken nu, annars åker bussen utan mig. Toodles.

Blodsugare, myror och kostymnissar

Här om dagen så färdigställde jag bakgrunden till min vampyressa Elizabeth Hope. Det var ett nöje att skriva lite igen, speciellt på engelska som jag känner att jag försummat lite på senare tid, och rollspel och vampyrer är något som alltid lockar. Denna gång valde jag att spela och skriva om en odöd pjäsförfattare och bakgrundshistorian blev dekorerad med diverse citat ur några av Shakespeares verk bland andra. Vampirellan själv blev lite makaber i hur hon finner sin inspiration, det blir lätt så när konceptet styrs av vad som spelas på forumet. Mannen och jag var överens om att en social karaktär som var snygg och rik och som inte kände några kval över att mörda folk skulle passa in bäst. Då skulle vi kunna spela med lite olika motståndare och därmed ha allra roligast. Jag har ännu inte kastat mig in i själva spelet men det koer jag att göra så småningom, man vill ju vara med att leka.På Arbis har det också hänt saker. Jag skulle kunna berätta om hur man torkar 145 champange glas och ställer upp dem på ett snyggt sätt eller hur det är att dammsuga en hel salong, två foajéer och ett café, men det skulle vara tämligen intressant. Mer nyfiken skulle jag vara på vad som hänt på sömnads- och kostymfronten, om jag var en av er.

Det är nämligen så att på nyårsafton är det premiär för en revy som ska sättas upp på Lilla teatern i Norköping och till den så ska jag få vara med att plocka fram kostymer. Igår så tog jag mått på de tre dansarna, fem skådespelarna och så han som spelar piano förstås. Det var kul eftersom jag inte har tagit mått på andra än mig själv och klasskamrater förut.

Idag så började jag plocka fram lite av kläderna som pojkarna ska ha på sg. Det blir klassiska svarta kostymer med svart väst och enfärgade, kulörta skjortor. Alla ska få en varsin färg, det beror lite på vilka som passar vem vad det blir för något. Skor ska de ha också, svarta fin skor blir bra.

Dansartjejerna had också lite idéer och frågor som att "Om vi dansar så här när vi är myror, kommer extraarmarna att trassla in sig i varandra då?" Det var en mycket intressant och spännande upplevelse och man blir riktigt glad av att vara omgiven av så positiva människor med så mycket energi. Jag ser fram emot ett vidare sammarbete och även till att få se det slutgiltiga resultatet. Imorgon eller på torsdag ska vi nog gå till Lillan(Lilla teatern) för att se om vi kan hitta myror, humlor, en ängel och lite annat smått och gott.

Corylus avellana i ett annat sken

Med att årstiderna skiftar och man vandrar fram längs livets krokiga stig,en väg full av äventyr och nya upplevelser, så känner man ibland att man vill förnya sig själv lite grand också. I detta fall så syftar jag på det nya utseendet för min blogg. Nej, upplägget är det samma, det är bara baneret som blivit lite större, men färgerna har skiftat. Jag fick idén till att dekorera om när jag såg igenom mitt bildarkiv djupt inne i min kära Nisse (Ja, på Alina Systems döper de datorerna vid namn) och kom över en bild på Coryus avellana eller med ett annat ord: Hassel. Det var dock inte en originalbild utan en jag tidigare hade experimenterat med någongång i samband med att jag skaffade en ny version av Photoshop. För som de flesta även icke trädintresserade känner till är det få träd som bär lila blad.På Arbis har jag haft, mer eller mindre, en prao elev som är lika gammal som min äldsta lillasyster. Då den konstnärlige ledaren, som är och var handledare till mig och praoeleven, hade fullt upp med att förbereda cabaréen på Östgöta teatern inför premiären imorgon så fick jag ta över mycket av det ansvaret men det kändes bara bra eftersom det betyder att de litar på mig och så får jag också öva på hur det kan kännas att ha en nyanställd, om jag får likna det vid det. Allt som allt så var det väldigt trevligt med sällskap och jag och prao eleven kom bra överens. Jag kände mig även lite vuxnare när jag faktiskt inte var nyast på Arbis och då jag fick ta en mer aktiv roll i en annan människas liv. Jag hoppas att det inte låter som jag får storhetsvansinne nu bara.

Jag har också varit på ett möte och framtiden ser lite ljusare och mycket intressantare ut än vad den gjorde för två månader sedan. Hur det än blir med jobb och möjligheter till inkomst via Arbis så vet jag att jag kommer att vara kvar där på något sätt. Vare sig det blir att hjälpa till med lagning, ändring och uthyrning eller ett fikabesök då och då vet jag inte men jag känner inte att man behöver veta precis allt som ska hända heller. Det jag vet är att jag har ett stort intresse för historiska kläder och det uppskattas på Arbis och att det finns folk där och därikring som kan hjälpa mig att utvecklas som sömmerska och det känns jättebra.Vad som annars har hänt är bland annat att Sandra har varit här på syjunta igen. Eller det var meningen att det skulle vara det men eftersom hon inte tog med sig något tyg så satt vi istället och samtalade och hade det trevligt på ett icke-syigt sätt. Det är ju inte fy skam det heller men jag blev väldigt sugen på att sy när vi hade pratat om det och kvällen efter så klippte jag ut lite delar till en medeltidsinspirerad tunika i ett rött krossatsammets tyg. Jag tänkte sätta ett fint band av en guldaktig färg längs alla kanter så att det ser lite majestätiskt ut. Då tror jag att jag kommer att känna mig fin och det komer att vara roligt att göra också för jag har gått och tittat på sådana band och velat använda dem til något sedan jag gick i gymnasiet och det är ju minst fyra år sedan.Jag har också deltagit som spelare i flera rollspelssessioner, något som verkligen är jättekul. Man vill att tiden ska gå lite saktare så att man hinner med att spela mer, men å andra sidan blir det ju saker kvar att göra när man inte riktigt hinner "färdigt" med allt. Nu kan man ju aldrig riktigt bli färdig i ett rollspel, ett äventyr väntar alltid bakom nästa hörn, men man kanske vill hinna med vad som hände just i den byn eller på det slottet eller i den labyrinten och så vidare, i alla fall.

Favoriten just nu är rollspelet som min man har gjort och fortfarande håller på att utveckla. Jag tycker om att spela krigare och även om jag har gjort många olika krigare till hans värld så får man ut någontng nytt, roligt och spännande var enda gång.

Sedan har vi ju även Werewolf och Vampire som är två av White Wolf's mycket bra rollspel. Jag tycker speciellt om sista sessionen av werewolf där min karaktär fick lite konkurens om ledartiteln in flocken. Det ska bli intressant att spela vidare. Om vampyr ska jag inte säga något utifall någon i den andra spelargruppen, som spelar igenom samma historia, ser det här. Men jag kan säga att sista sessionen var mycket spännande och givande och då vi va tvugna att sluta mitt på ett mycket spännande ställe, där min karaktär befann sig i en prekär situation, så ser jag fram emot att ta upp den tråden igen snart också.

Arbis, sy, andra saker och skapandet del.3

Som ni kanske redan har märkt är jag ingen expert på regelbundenhet. Sällan är det ett jämnt antal dagar mellan mina inlägg och det beror delvis på att inspirationen inte kommer på befallning utan den kommer när det passar den och det är inte alltid när det passar mig. Ibland känns det dock som den nästan är här, som om den sitter om hörnet och kikar fram lite då och då.

Nu gör den det för nu är det helg och jag har massor av idéer på allt jag ska göra men inte kommer att hinna med att göra. i dag så hade jag till exempel tänkt att träna på gymmet men det blir det inget av för jag var för sen med att åka och handla och klockan två ska jag tvätta. Men vad gör det om hundra år om jag inte hinner med allt. Jag är ju fortfarande på bra humör.

Det har hänt mycket sen jag skrev sist, som ni nog förstår då ni alla kanske misstänker nu att jag faktiskt inte är en björn som går i ide om vintrarna. Nej tvärt om det är nu jag lever som mest intensivt. Värmen är borta från sommaren, all elak pollen har också dött och vätan och döda löv från hösten som envisas med att mögla och göra det svårt för en allergiker är också på väg bort. Det är med andra ord den lättaste ettappen på året och det e riktigt skönt! Det skulle förstås vara ännu bättre med lite snö men man kan inte få allt och ska inte gnälla över det man inte  får, då blir man bara en bra tråkig jäfel.

Jag har haft praktik i hela november månad på Arbis teatern, som jag nämnt tidigare, och nu har den förlängts så att jag får vistas i de underbart gamla och vackra, dock lite kyliga, lokalerna hela året ut. Jag och min man var och såg varietén som spelas på Arbis nu i torsdags och den var riktigt rktigt bra. Can can, havannaflickor, 1700-tal, korsetter, glitter och fjädrar är något jag gläds åt och om jag kan så ska jag se showen nästa år också, det skulle vare en fin Norrköpingstradition det.

I övrigt på praktiken när jag faktiskt har arbetat och inte njutit av champange, glitter och trevligt sällskap har det hänt ganska så mycket. Jag har sorterat skor, sorterat mer skor och torkat av skor och skohyllor. Jag har dammsugit en över 200 gammal källare. Jag har sorterat handskar, hjälpt till att duka, sytt stockings och gjort andra saker som jag inte kommer på nu. Men roligast har varit att laga kläderna som de i varietén har sönder på showerna. Ja det är förstås inte deras mening att ha sönder dem men det ger mig jobb och inte mycket är lika kul som att se över kläder i 1700-tals anda så att de ser fina ut. Det skulle vara då att faktiskt sy sådana kläder från scratch, vilket jag också har börjat med. Än så länge arbetar jag med en korsett men det kommer en klänning efter det och sen kanske jag syr rock och knäbyxor till min man så att vi blir ett riktigt fint par.

Här är lite bilder på saker som hänt på Arbis:

   
 

Det ni ser är skor, mer skor och en dammig hylla.
En dammig och en avtorkad sko och några handskar.

Här följer även lite bilder på när jag klippte ut korsettdelarna. Jag gjorde mönstret flera månader sedan utifrån en bok som heter "Corsets and Crinolines" eller något snarlikt. Sedan sydde jag upp korsetten i toile och satte i skenor som jag klippte till av plastremsor som används för att hålla ihop paket och som man kan få tag på genom att köpa omonterade möbler eller helt enkelt gå och fråga på en affär som säljer möbler. På bilderna har jag klippt ut delarna i två lager med tjockt toile tyg och även ett gråaktigt bomullstyg som ska vara utåt så att korsetten blir lite roligare. Ja nu låter ju inte grått så lustigt kanske men jag ska sätta ett band runt hela korsetten, det vill säga - jag ska kanta den, och bandet är ett lila sammetsband. Sömmarna som ska hålla skenorna där de ska vara ska jag även sy med lila tråd.

   

Först ser ni framstycket och sedan två bilder på bakstycket.Sedan har jag även sytt på systers fitnessdräkt och här är lite bilder på det.

 
   
   

På första raden ser ni "baddräkten", på andra den glittriga bikinin och på tredje raden är den svarta bikinin. På den sistnämnda har jag dock bara sytt trosorna, överdelen har jag endast sprättat bort lite detaljer från. Jag ska försöka få upp bilder sen på när klienten har dräkterna på sig så att ni får se lite bättre hur de ser ut.Jag kan ju också ta tillfället i akt av att be er ha överseende med min stavning då det eventuellt kan finnas vissa så kallade "typos" - feltryckningar på knappar som resulterar i fel ord eller avsaknad av bokstäver. Min anledning är att jag spillde cola i mitt tangentbord och även efter att jag har sprättat bort ett antal knappar och gjort rent det så fungerar det inte riktigt som det ska. Det är främst L-knappen, I-knappen, ta-bort-ord-knappen som jag inte kommer ihåg vad den heter och mellanslag som är omedgörliga.

Jag vill också dela med mig av en visdom. Värm inte glögg i micron i ett shotglas även om du är väldigt sugen på att göra det! Glaset blir väldigt varmt, det är anledningen, plus att det kan koka över också på något dumt sätt. Om du nu prompt vill dricka glögg ur shotglas rekommenderar jag att värma glöggen i ett annat kärl eller till och med i en kastrull på spisen. Detta gjorde inte jag för jag ville bara ha lite grand, jag värmde istället två gånger i micron i ett shotglas innan jag motvilligt sa "Ok, jag ska inte göra så". Men det var gott efter att glaset hade svalnat ett tag.

RSS 2.0