Jovisst

Jag har köpt julklappar idag. Mwuhahahaha! =D

Många ord på papper passar vintern

Det finns en sak som jag alltid reagerat lite på i filmer. Jag har tänkt, går det att göra så där, det kan inte vara värst praktiskt. Det jag talar om är att läsa bok i badet. Visst, nu tittar jag inte på så många romantiska draman(vilket oftast är vart det förekommer läsande i badet), men i alla fall så har det hänt.

Så, i såväl nyfikenhet som sökan efter en mysig stund hemma i vintermörkret så bestämmde jag mig för att göra en empirisk undersökning. Och tro det eller ej, men det fungerar. Bara man kliver, håller händer över vattenytan, för att sedan greppa boken. Det gick jättebra, fast en baksida är väl att man blir så varm efter ett tag och att mitt badkar är lite för långt så jag måste spjärna emot lite med fötterna för att inte sjunka ner helt i vattnet. Men i alla fall, det fungerar.

Men som vi alla vet kan man knappast fastställa en slutsats med bara ett experiment så idag provade jag igen och fick ett snarlikt resultat. Nej, boken är fortfarande inte skadad, räds inte, men jag hade nog varmare vatten idag och därför samlades vad jag skulle kalla vattenånga på mina händer. Vatten + papper är inte en bra idé så jag var lite orolig. Men! Trots detta så förblev boken hel och torr och jag blev nöjd och glad.

Trots dessa lyckade experiment så kan jag nog säkert säga att badet inte är det bäst lämpade stället att läsa. Inte minst så för att en bok kan lät bli väldigt spännande väldigt fort och då vill man inte sluta läsa. Men om man bli varm och får russinvarning av att ligga i blöt så länge, så måste man tillslut ge sig ändå även om det är jättespännande.

Boken jag läser är en pocketbok och därför ganska lätt att hålla i(vilket minskar risken att man ska tappa den i vattnet). Jag skulle aldrig läsa en inbunden bok i badet. Mest ör att jag är så himla rädd om mina fina böcker. Pocketböcker i all ära, de är lätta att ha med sig och kostar inte lika mycket som inbundna, men de är helt enkelt inte lika värdefulla på nått sätt.

med det sagt så kan inehållet fortfarande vara mycket intressant. Boken jag läser nu är "Brother Odd" av Dean Kontz, en bok som Juha fick i julklapp av min käre far en gång och som har en kåpklädd munk på framsidan. Att den har en kåplklädd munk på framsidan gör den genast mycket mer intressant än om den inte hade haft det. Detta för att jag har en mycket romantiserad bild av medeltiden som lockar mig och för att jag har många goda minnen från rollspelsvärlden under medeltid och även fantasy. Att boken har spöken och övernaturliga väsen i sig bidrar också till mitt intresse för den.

Än så länge så har den varit skaplig. Inte riktigt like rolig som Terry Pratchett(finns det någon som är det?), inte så läskig som några historier av H.P Lovecraft, men ändå lockande på sitt eget sätt. Nackdel är att det uspelar sig i nutid. Jag tycker inte om världen vi lever i nu utan vil hellre fly någon annan stans när jag väl läser. En fördel är dock den insmugna komiken, kanske bara där för att jag vill att den ska vara där? Och även de målande, oväntade beskrivningarna av omgivningen. Vackra och intressanta ordval gör att de korta bitarna får mycket kraft och det gillar ja. Och namnet förstås. Allt som handlar om en kille som heter Odd måste bara vara bra.


Designförfrågan: Lillasyster yster

Till Madelene:


border-top: 1px solid #000;
}

textarea{
background-image: url(http://i15.photobucket.com/albums/a363/Guruthos/malinkansy/syninja-kommentar1.png);
border: 1px solid black;
}

.commenttext {


Det i fetstil är länken till den bild du vill ha. Jag har mina på photobucket.com men det finns säkert andra servrar också. Du går in på Ändra befintlig stilmall(fast det tror jag redan att du kan) och bläddrar ner tills du hittar vart det står Textarea. Om den inte finns så lägg in formeln ovan mellan klammrarna för border-top och .commenttext och by ut URL till länken för din bild(Om du inte vill ha min förstås :))

RSS 2.0