Spjutgatan continued

Nu har nästan en vecka gått och vi börjar få ordning på lägenheten. I tisdags letade vi efter en säng och på torsdagen hade vi bestämt oss och åkte ut till Mio för att beställa den. Resårbottnar till madrasser åkte med likt två skrivbord av modell lite längre än våra gamla, det vill säga 180cm breda och till synes riktigt stadiga. Vi beställde hemkörning och leveransen kommer att ske i slutet av kommande vecka eller i början veckan efter det. Jag hoppas förstås på att varorna kommer så fort som möjligt för även om det är skönt att sova i vår bäddsoffa så vill jag börja använda sovrummet till något annat än ''storage''.

Syan, som vi har kommit att kalla vårt extra rum hemma(vi får se om det får fortsätta att heta så eller om det blandas ihop med syan på arbis), är nästan uppackad nu. Alla tyger ligger för närvarande på och runt kistan i vilken de ska, under en prövotid, förvaras för att se om det känns och ser bra ut. Jag hade mer tyger än jag trodde vilket gör uppdraget att tvätta allihopa lite större. Det är inte bara för att jag nyser när jag går in i rummet och misstänker damm eller mögel som jag ska tvätta allt, utan också för att vissa tyger krymper lite i tvätten och färgar även av sig mest i första tvätten. Om jag nu tvättar allt så kan jag klippa till och sy av allt utan att behöva oroa mig för att det ska krympa, en praktisk lösning alltså.

Min gissning på att hälften skulle ner i förrådet visade sig vara ganska gravt ur kurs då det visade sig att det ska ut i soporna istället. Det var gamla tråkiga kläder för det mesta men två små lådor fick jag ihop med lite finare kläder, skor och väskor som jag ska bära iväg till arbis. Väl där får Robin titta på det och bestämma om det är något att ha eller inte. Om inte så åker det också ut i soporna. Bland dessa kläder var lite från Trendzetter och det påminde mig om att jag nog har lite kläder kvar hos mor i Knivsta, bland annat en kavaj som jag är mycket förtjust i. Jag kan förmodligen inte ha den längre då jag tydligen var en pygme innan jag flyttade därifrån, men det är mina kläder och jag vill ha dem ändå =)



Jag har vart iväg till arbis igen några dagar i veckan och sytt och plockat lite. Igår så tog arbis-Anders och jag ner alla vita fjäderboor som hängde runt scenen och lade ner dem i svarta sopsäckar för att kunna förvara dem. Det blev sex fulla och en halvfull säck och det tog sin lilla tid vill jag lova. Efteråt var jag täckt i vita små dun men vad gör man inte för kulturen? Dessutom är det roligt att jobba tillsammans med någon också så att man får lite sällskap. Det blev inga bilder på detta och inte heller på de fantastiska kläderna jag bor ner i källaren, kanske en annan gång, här är lite bilder på den senaste klänningen jag har lagat i alla fall:

    

Medan jag väntade på att någon skulle komma och larma av på teatern igår så satt jag och läste tidningen från fredagen den trettonde(tänka sig att bara bra saker hände den dagen, men så är jag inte värst vidskeplig av mig heller) och läste om en textilutställning på något museum i Stockholm. Jag kommer inte ihåg vart det var men de nämnde en lite mindre utställning av en kvinna com sydde tavlor i korsstygnsbroderi också. Jag såg inte att det faktiskt var sytt på det viset första gången mina ögon föll på bilden utan tittade igen när jag hade läst texten. Det var ett intressant motiv såväl som metod och därför tog jag ett kort på bilden. Jag fick justera kontrast och ljusstyrka lite för att motivet skulle synas bättre men här är den iallafall följt av en bild på hur underbart härligt det är att promenera i vinterkylan med solen skinandes klar på Ektorps himmel.

  

Kommentarer
Postat av: Sandra

Japp, den är fodrad & även klänningen med. Mycket snygg innuti med & inga sömmar syns. :)

2009-02-23 @ 18:24:48
URL: http://sandracrx.blogg.se/
Postat av: Anonym

Kan du inte lägga ut lite bilder på nya lägenheten? Jag är nyfiken!!!

Kram/mamsen

2009-02-23 @ 21:44:36
Postat av: Sandra

Ny design på min blogg, checka! :)

2009-02-24 @ 03:04:13
URL: http://sandracrx.blogg.se/
Postat av: Sandra

Nu har jag sytt klart kjolen & lagt ut en bild på den. :)

2009-02-28 @ 16:34:46
URL: http://sandracrx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0