Spjutgatan 22, sjuttonhundratal och broderi

En bärbar dator står på en stol i hallen och jag kan se mig själv i spegeln till höger om mig, sittandes där framåtlutad på en stol i samma höjd. Det framtida sy- och kontorsrummet är fullt med saker som måste sorteras, tyger, kläder, spelkort och andra föremål, innan säkert mer än hälften åker ner i förrådet. Eller ja, det är faktiskt bara halvfullt nu för igår satte vi ihop bokhyllan och medan jag var på Arbis så packade mannen upp större delen av böcker, filmer och CD-skivor vilket satte ett leende på mina läppar när jag kom hem, frusen om kinderna där jag hade vandrat i det friska vädret med vintersolen glad uppe i sin blå himmel.

Det är ovant med så många rum och ytor att vistas på men på ett behagligt sätt. Mycket av möbler, gammla bord och stolar, åkte i soporna och vi ska tänka om för att se vad som passar i den här lägenheten. Lägenheten som är vår alldeles egen. Säng har vi inte heller men en bäddsoffa med en extra bäddmadrass är inte fy skam att sova på för tillfället. Sovrummets huvudmöbel kommer förmodligen att inhandlas på torsdag, vi kommer i alla fall att söka efter en passande säng då. Lampor behövs också, det är inte jättemörkt men små källor av ljus är inte helt tillräckligt när rummen är så stora som de är.Jag gör alltid mitt yttersta för att hålla vad jag lovar och därför är här lite bilder på farmors broderi. Jag är nästan färdig, som ni kommer att se fattas det bara några områden på det högra paret.


    

    


Det har vart riktigt roligt, jag tycker om att sy med så många färger och det är också en favorit att sitta i lugnet och sy med nål och tråd. Maskiner i all ära men jag har nog en gammal själ i mig för en törst efter handsömnad och historiska kläder och föremål finns i mitt blod.

Vilket för mig till det andra sömnadsämnet jag tänkte addressera, fler 1700-tals klänningar. Någon gång ska jag lära mig om det nu är rockoko det heter, och hur ordet i fråga stavas också. Jag har lagat färdigt två och en halv klänning nu och alla underkjolar och här är lite bilder på det. Klänningen på sista raden är inte helt lagad än.    

     

 

Kommentarer
Postat av: Sandra

Grattis till nya lägenheten önskar jag till både dig & din man. :)

Ang klänningen så är det självklart ingen söm mitt fram utan bara ett veck, ska stryka den på jobbet imorgon nämligen. :)

Kram kram!

2009-02-11 @ 02:54:55
URL: http://sandracrx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0