Och så skapas en fitnesskostym del 1

Systra mi var här i lördags, tillsammans med annat mycket trevligt sällskap i form av hennes sambo och vår minsta syster, och äntligen fick projekt "Fitnesskostym" en skuff i rätt riktning. Eftermiddagen inleddes med fika, te/kaffe(utan mjölk till systrarnas förtvivlan) och alldeles för mycket socker i form av kakorna de hade med sig. Men trevligt och gott var det minsann.

Detta följdes upp av ett första prov av syster Carros kostym. Som jag misstänkte behövde jag höja den i grenen, sy in alltså, och även göra trosorna smalare bak. Jag fick också runda av i fram på trosorna så de blev lite smalare där också. Vad jag tog och gjorde sedan var att prova det igen och sänka linjen bak på trosan så att den inte gick lika högt upp mot midjan och så att den rundades av lite grand. Jag flyttade också bandet som sitter i sidan vid bysten lite längre upp för att det skulle kännas bättre, sitta bättre och för att korset i ryggen skulle komma längre upp. Banden som jag nämner klippte jag för övrigt till som långa remsor som jag sydde ihop med täcksöm på overlocken.

Senare på kvällen ritade jag ett nytt mönster till fitnesskostymen med det provade plagget som utgångspunkt. Jag VIMmade som ett insnitt i sidan upp mot bysten för den var för lång där vid provning och även om jag kommer att dra ihop det något med resårband sen så kommer det bli ännu bättre så här när det faktiskt är så mycket tyg som det skall vara och inte mer. Jag gjorde även delar till bikinin. Det vill säga, jag ritade ut en kupa och ett framstycke för trosorna med utgång från dräktmönstret men utan delen som löper över magen.

Sedan så tog jag tag i att klippa ut alla delar jag behövde i det svarta trikåtyget och i den glittriga sammetsstretchen som jag hade hemma redan, men som dock endast är stretchigt åt ett håll. Jag kommer att bli tvungen att köpa lite mer svart trikå att ha som foder(för stadga och snygg finish i kanterna) och eventuellt som band.

Det skall också tilläggas att jag inför detta möte filade på utformningen av fitnessdräkten innan den skulle provas, sydde banden och även köpte tryckknappar(vilka kommer att hålla ihop korset av banden i ryggen), plastresår och glitterband. Det sistnämnda är ett svart band med färglösa, fasetterade stenar insatta med jämna mellanrum. Viktigt är också att glitterbandet är stretchigt.

Idag fick jag en avi från posten att paketet med ny glittersammet har anlänt och jag skall göra mitt bästa för att hämta det imorgon och eventuellt sy på dräkten igen då, om min man tar lång tid på sig på sitt möte. Då hoppas jag även kunna lägga upp lite bilder på verket.Ordlista för lekmän:

Täcksöm: Två paralella raksömmar med en zig-zags liknande söm på avigsidan. Har du på dig ett trikålinne eller en T-shirt idag kan du titta på sömmen längst ner där tyget är uppvikt. Det är mest sannolikt sytt med täcksöm.

Trikå: Stretchigt tyg.

VIMma: Jag har ingen förklaring till förkortningen VIM av den enkla anledningen att det har flugit ut ur mitt huvud. Men min lärarinna på gymnasiet brukade säga att man VIMmade när man vek mönsterpappret för att t.e.x flytta insnitt eller korta av benlängd och det är så jag menar att använda det.

Kommentarer
Postat av: Sandra

Jag vill gärna se bilder! :)

2008-11-05 @ 23:49:55
URL: http://sandracrx.blogg.se/
Postat av: Carro

Gumman du är sååå duktig! :O) Jag är både stolt o tacksam att du hjälper mig med detta! För den som vill kika in bilder på första "prov - dräkten" knappa in caramellen.blogg.se

Ha en bra dag! Kramar

2008-11-07 @ 10:20:47
URL: http://caramellen.blogg.se/
Postat av: mamsen

Vad duktig du är!

Kollade på syrrans blogg, dräkten är jättefin

Hoppas allt är bra med dig och att du får en skön ledig helg

Kram/mamma

2008-11-08 @ 10:47:18
Postat av: Carro

Nyfiken... när kommer del 2? ;o) Hi,hi! Hur känns praktiken? Full rulle gissar jag. Kom ihåg o ta hand om dig, lite mera kolhydrater när du jobbar så mycket! Något till fm-fikat (frukt o nötter/en tallrik yoghurt med musli/ en skiva grovt bröd men något smarrigt pålägg) och något extra på väg hem från jobbet, typ en frukt på bussen! Promenera är oxå toppen för o hålla orken uppe! 20-30 minuter några gånger i veckan...

Puss och kram! hälsa mannen!

2008-11-10 @ 21:14:49
URL: http://caramellen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0