Random

Internet har strulat. Juha startade om routern och nu verkar det funka, hoppas det håller i sig.

Vi pratade om hur man skulle lägga upp ett vampyr-rollspelsforum igen igår. Det är kul att skriva men att hålla i ett helt forum på ett vettigt sätt skulle nog ta för mycket tid från annat. Å andra sidan så utvecklas man av att vara kreativ och känner sig glad och lite duktigt när man har skrivit färdigt någonting.

Jag vill jättegärna sy en trenchcoat av ett tyg jag köpte redan i vintras. Hoppas på att kunna göra det snart. Fast jag vill nog sy färdigt min rutiga blus först annars blir den ytterligare ett halvvägs-projekt och det vill jag banne mig inte ha ett till av. Jag ska satsa på att sy färdigt den inom två veckor.

Jag har börjat sy på knappar på små resårbitar till sänghimlen och har satt i nålar i tygerna. Men om jag inte gjort nått mer med det årojektet inom tre dagar tror jag att jag ska ta ut nålarna så att de inte ramlar ner i sängen.

Klart /Malin.


Solenergi

Om man dricker en halvliter energidryck och sen cyklar hemmåt fort i uppförsbackar och delvis över grus så blir man alldelles hyper. Att sen solen lyser så fint och vårigt ger mig ännu mer energi, en positiv sådan! Jag vill göra allt och lite till på samma gång. Sy, städa, handla, laga mat, måla om väggarna, fixa gardiner till balkongen med mera. Varför hamnar jag då framför datorn, betalandes räkningar? Skumt men skönt ändå så man slipper tänka på det.


Skönt att sy igen

Att göra saker i sin egen takt tror jag är viktigt. Då kan man ha skoj med det man gör och inte bli uttråkad. Samtidigt kan det ibland vara skönt att ha ett bestämt datum när man ska vara färdig eftersom det oftast innebär att man inte skjuter upp saker utan tar tag i dem istället. Efteråt känns det så skönt att ha gjort något vettigt, även om man stundoms kan ha varit sugen på att bara slappa.

Just nu så håller jag på att göra mönster till farmors klänning som jag ska sy i helgen. Det blir en lila kreation i taft och blir nog riktigt kul att jobba med. I det här fallet så är det en blandning av att jag vill och att jag måste och det känns som en ganska sund mix just nu. Jag känner att jag verkligen vill sy igen och det är en känsla jag vill ta vara på och göra någonting av. Att jag sedan inte syr på något till mig själv spelar mindre roll, det är ändå lättare att prova av på någon annan och så mycket mer lärorikt.

Jag vill bli bättre på allt. Att göra mönster, skära till och sy och inte bara till mig utan till alla möjliga kroppsformer. Det blir man inte av att sitta och inte sy och därför uppskattar jag sådana här tillfällen när jag "tvingas" ta tag i mitt intresse. Jag gillar en utmaning och kragen till den här klänningen kommer sannerligen att bli en. Ett intressant projekt blir det också i sin helhet, spännande.

Nu ska jag lyssna mer på Dream Evil. En ängel gav ju mig en invit till Spotify så jag kan hitta alla deras skivor och mycket mer. Soft power metal gör min kväll mysig fast än den spenderas ensam =)


RSS 2.0