Teater, draperier och skapandet del 2

Bakom varje handling finns en anledning. För varje tom sida i en bok finns en möjlighet. Om dock inget bläck finns att teckna eller skriva med så förblir boken tom, så som min sida här har varit tom på nytt stoff för en tid nu. Men till allt finns en anledning och min är att jag har fyllt min tomma tid med andra handlingar. Praktik, förkylning, rollspel, filmer, socialt umgänge, sömnad men så icke datatid. Jag beder dig att hava tålamod nu för jag skall berätta, om inte allt så om några saker som har hänt, i tid och otid.

Projekt "Praktik i teatervärlden" har tagit upp mycket av min tid och är mer av en övergripande titel för mindre projekt. Att vara på en teater innebär först och främst att kunna finna sin väg. Arbis kan enklast beskrivas som ett mindre slott, fött in i den moderna tiden. Byggnaden har vindlande gångar, höga torn och rum belägna djupt ner i marken. Men framförallt så finns där ett otal av trappsteg. Trapporna varierar i storlek, stil och materiell och letar sig in lite här och där i byggnaden, som vilda rankor av murgröna tar de sig igenom huset och på sin väg förvirrar de, lockar och lurar. Tillslut, efter flera dagar av strapatser som tog mig igenom byggnadens alla portar, rum och trappor, tror jag att jag kan finna min väg runt om i teaterslottet. Men vem vet, kanske finns det ännu fler gömmor och skymda vrår jag inte sett ännu.

Ute i Syan finner slottssömmerskorna sin tillflykt från den hektiska vardagen inne i huvudbyggnaden och där känner också jag mig mest säker och hemma. Där har jag hittintills lagat fyra korsetter, sytt höga strumpor åt kvinnorna i Chicagos 50-tal och fodrat och avslutat fyra draperier. Här är några bilder från prjekt "Röd sammet och skimmer"

   
   



Jag har också fortsatt på projekt "Fitnesskostym" och efter texten här följer lite bilder på processen och resultatet. Jag fick dock inte jättebra bilder eftersom de är tagna med mobilen, men jag hoppas att ni förstår lite grand i alla fall. De första bilderna är från när jag sydde den enkla, svarta bikinitrosan och resten är från dräkten.

Först så sydde jag ihop grensömmen på yttertyget och fodertyget och sedan vändsydde jag de båda delarna. Jag lämnade öppen en bit i sidsömmen fram på trosorna så att jag kunde vända den och sen sydde jag med zig-zag runt hela dräkten för att få en tydlig kant så att inte materialen rullar ihop sig med varandra. På bikinitrosan sydde jag fast ett resårband i plast för att se om de hjälper mot problemet med att tyget åker in i rumpan.

Jag sydde banden till dräkten på vanliga maskinen den här gången med en bred zig-zag och fäste dem så gott jag kunde utan att ha provat på min kund igen. Jag sydde fast en tryckknapp i nacken och valde att sy dit två av delen med hål i så att systra mi kan justera lite och jag hoppas att det blev bra. Jag sydde även fast hyskorna(öglor) som ska hålla banden från sidan av bysten, som löper i kors över ryggen, fast i trosorna i bak. I paketet som jag sedan skickade till min syster ligger hakarna(krokar) som ska sys på banden på rätt ställe så att det blir tillräckligt spänt. Där ligger också en tryckknapp som hon får sy dit på banden i ryggen(samma band som hakar och hyskor sitter på) för att hålla korset på plats. Jag skickade även med ett svart resårband med stenar på för dekoration. Tyvärr så glömmde jag ta en bild på det.

     



Kommentarer
Postat av: mamsen

Vad duktig du är!

Lite skillnad i tygåtgång va? draperier/baddräkt. Vilka kontraster och allt gör du ett perfekt, genomtänkt arbete av. Mamma blir imponerad.

Kram i snöstormen

2008-11-23 @ 16:30:58
Postat av: Sandra

Men Malin, uppdatera då :)

2008-11-28 @ 00:07:46
URL: http://sandracrx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0